Termékek Menü
0
   

Fein-ről röviden

A FEIN a professzionális és különösen megbízható elektromos szerszámok és egyedi alkalmazási megoldások specialistája a fémipar, az autóipar és a belsőépítészet számára. Mint az elektromos kézi fúrógép feltalálója, a FEIN már 140 éve fejleszt ki egyedülálló és verhetetlenül hatékony gyakorlati megoldásokat, melyek a legnagyobb igénybevételű ipari és kisipari tartós üzemeltetésnek is eleget tesznek.

A világ első elektromos szerszámát a C. & E. FEIN GmbH cég találta fel. A vállalkozást Wilhelm Emil Fein alapította 1867-ben. Fia, Emil Fein fejlesztette ki 1895-ben az első elektromos kézi fúrógépet. Mára a 840 alkalmazottat foglalkoztató, -ebből 600 Németországban- nagy hagyományokkal rendelkező vállalat világhírű elektromos szerszám manufaktúrává nőtte ki magát. A német prémium gyártó a fémipari, az autóipari és a belsőépítészeti piac számára fejleszt és termel alkalmazási megoldásokat: Professzionális és megbízható elektromos szerszámokkal áll az ipar és a kisipar rendelkezésére. A FEIN több mint 500 szabadalommal és 300 védelmi joggal rendelkezik. Tizenhárom nemzetközi leányvállalat és képviselet forgalmaz FEIN termékeket 45 országban. A FEIN márka már 140 éve az alkalmazási megoldások és a prémium minőség fémjelzője.

A 2001. év szerszáma: A FEIN WSB 20-180/230 sarokcsiszolók
A "Bauen und Renovieren" folyóirat olvasói döntöttek. A FEIN WSB 20-180/230 a sarokcsiszoló gépek kategóriájában az 1. számú csúcskészülék. FEIN ezzel maga mögé utasította a Boscht és a Metabot is. Már tizenkettedszer tette föl a kérdést a "Bauen und Renovieren" olvasóinak, hogy szerintük melyik a legjobb szerszám. Ezúttal első ízben az Interneten is lehetett szavazni. Az olvasók hét szerszámcsoportban szavazhatták meg az "év szerszámát". A "sarokcsiszolók" kategóriájában a WSB 20-180/230 típusú FEIN sarokcsiszoló mellett döntöttek, így ez messze lepipálta más gyártók készülékeit. Vagy ahogyan a "Bauen und Renovieren" szerkesztői a választást találóan értékelték: "Az optika, valamint a látható és felfogható innovációs jellemzők pluszpontokat eredményeznek." Így a FEIN-t már negyedik alkalommal tüntették ki ezzel a becses díjjal.