Termékek Menü
0
   

ESAB-ról röviden

A bevont hegesztőelektróda 1904-es feltalálása utáni logikus lépésként Oscar Kjellberg megalapította az ESAB-ot. Azóta a vállalat folyamatosan javította a meglévő módszereket és anyagokat, ugyanakkor új módszereket is kifejlesztett, hogy meg tudjon felelni a technológiai fejlődés által támasztott kihívásoknak.
Ma a vállalat jóformán minden hegesztő- és vágóeljáráshoz, valamint felhasználáshoz gyárt hegesztőanyagokat és berendezéseket.
Több, mint 100 év folyamatos kutatása, fejlesztése és gyártása tette az ESAB-ot hegesztésben és vágásban a világ vezető vállalatává, továbbá másokhoz nem hasonlítható módon a termékek, a know-how és a szolgáltatások nemzetközi szállítójává.

Az ESAB világszerte az egyik legjelentősebb szereplő a hegesztés és vágás piacán. Az utóbbi öt évben a vállalat hatalmas növekedést produkált és most azon van, hogy a világ legnagyobb hegesztőanyag, hegesztő- és vágógép gyártó vállalatává váljon.
100 évvel ezelőtt alapították Svédországban s bár azóta globális vállalattá nőtte ki magát, továbbra is megőrizte és ápolja svéd örökségét az innováció, környezettudatos gondolkodás, megbízhatóság, minőség és társadalmi szerepvállalás kapcsán. Ez a svéd gyökerű gondolkodás teszi lehetővé teszi számára, hogy kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatot alakítson ki különböző nemzetiségű és kultúrájú partnereivel szerte a világon.

„Az ESAB felismerte, hogy a hegesztő- és vágóiparban a közeljövőben megerősödik a verseny a piacra betörő olcsóbb termékeket kínáló gyártók miatt. Fel kell vennünk aversenyt ezekkel a gyártókkal azáltal, hogy igazi értéket adunk szolgáltatásainkhoz. Ennek érdekében a hangsúlyt az innovációra, a partnerségre és a cég közösségekben vállalt szerepére helyezzük, folyamatosan újabb célokat tűzünk ki és fejlesztjük a vevőkiszolgálást -   mondta el Nazmi Adams, az ESAB Holdings Group Marketing Igazgatója.

Az ESAB-nak van az egyik legszélesebb termékválasztéka. Az elmúlt évben a cég tovább bővítette termékportfólióját, tucatnyi új típusú hegesztőanyagot, gépet és robotos alkalmazást fejlesztve ki az energiaipar igényeire.
A hegesztőgépek és hegesztőanyagok a szigorú ISO 9001 szabványnak mefelelően készülnek, mely lehetővé teszi, hogy termékeit a vegyiparban alkalmazzák. Emellett a cég IS0 14001 minősítéssel is rendelkezik. Ez utóbbi minősítés garantálja, hogy az energiaipar számára készülő eszközök minimális hegesztési hibával a legmagasabb minőségben készülnek nagy korróziós közegekben való felhasznlásra. Több energiaipari vásárló az ESAB-ot nevezte meg, mint számára a legkedveltebb beszállítót, annak ellenére is, hogy más gyártók olcsóbb termékekkel keresték meg őket.
“Teljes választékot kínál az energiaipari vásárlóknak – az összes berendezés és a különböző eljárásokhoz szükséges szoftverek így egy helyről beszerezhetőek, nincs szükség más hegesztőipari beszállítóra “ - mondja Chauhan. Az ESAB teljeskörű megoldásai, szervizhálózata és elterjedése a kelet-európai és afrikai térségben a jövőre nézve további növekedést predesztinálnak. Az ESAB egyike azon kevés vállalatnak, melytől növekedést várnak a világ összes régiójában – még Észak-Amerikában is, pedig ott a piac vezető szereplői stagnálnak. Mialatt versenyársai a területi terjeszkedésre koncentráltak, s az ázsiai és a kínai piacot célozták meg felvásárlásaikkal addig az ESAB akvizíciói által a termékválaszték teljesedett ki, s ezáltal méginkább megerősödött pozíciója a piacon az erős vevőszolgálati programok és hozzáadott érték által.

A cég világszerte 29 gyáregységgel rendelkezik és majd  80 országban van jelen. Minden fontosabb régió rendelkezik kutatás és fejlesztés támogatással mely lehetővé teszi, hogy a helyi igényeket kiszolgáló hegesztőanyag-és gép választékot állítson elő. Ezáltal az ESAB lokális igényekre alapozott, kiváló minőségű és versenyképes árú termékekkel van jelen a piacon. A vállalat egyedülálló módon modern piaci technológiáit a fejlődő piacok igényeinek szolgálatába állítva készíti el terrmékeit.
Ahogy azt a Frost & Sullivan széleskörű kutatása megállapította, hogy az egyik legnagyobb kihívás, amivel a hegesztőipari cégek szembesülnek az egyre komolyabb vásárlói szervizigény és a magasabb technológia iránti elvárás. Az ESAB felismerte ezeket a kihívásokat még 2008 elején és kiemelten fontossá tette a vevőközpontú gondolkodást. 2009-ben átszervezte az európai régiót és a regionális ellátási hálózatokat annak érdekében, hogy drámaian csökkentse a szállítási időt. A Frost & Sullivan kutatása azt támasztja alá, hogy a vásárlók értékelik a pozitív változásokat. A magasabb technológia iránti felfokozott igényeket az új teleszkópos állvánnyal, a TELBO-val kívánja kielégíteni a cég, mely a maga nemében egyedülálló szerkezet ebben az iparágban.
A cég projektmenedzsment rendszere úgy van tervezve hogy minden vásárlói igényt maximális hatékonysággal elégítsenek ki: az első megkereséstől az after-sales szervizig.